/

 

 

KOSTEN

Bij Den Ridder Familierecht wordt efficiënt gewerkt om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Als u geen mediator of advocaat kunt betalen, kan een deel van de kosten vergoed worden. Dit wordt gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand genoemd. De Raad voor Rechtsbijstand regelt dit. 

Aan gesubsidieerde rechtsbijstand zijn voorwaarden verbonden. De voorwaarden zijn te vinden op de site www.rechtsbijstand.nlKort gezegd, komt het er op neer dat u niet te veel mag verdienen en ook niet te veel vermogen mag hebben. Afhankelijk van uw inkomen, betaalt u een eigen bijdrage. Hoe hoger het inkomen, hoe hoger de eigen bijdrage. 

Bij mediation gelden zeer scherpe tarieven; u betaalt minimaal € 59,00 en maximaal € 117,00 per persoon. In andere zaken liggen de bijdragen doorgaans tussen € 380,00 en € 949,00 en soms tussen € 218,00 en € 918,00. Als de werkzaamheden maximaal drie uren in beslag nemen, is een eigen bijdrage van € 120,00 of € 158,00 verschuldigd. 

Vroeger kreeg u met een zogeheten diagnosedocument korting op de eigen bijdrage.  Tegenwoordig is een diagnosedocument niet meer nodig en krijgt u standaard € 59,00 korting. 

Verzekering 

Bepaalde familierechtelijke geschillen worden gedekt door een rechtsbijstandverzekering. Bij echtscheiding is de dekking meestal beperkt; als er dekking is, is dat vaak alleen voor mediation. Het bedrag dat u maximaal kunt besteden vanuit de rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van de verzekeraar en terug te vinden in de polisvoorwaarden. 

Uurtarief

Als u niet voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt, moet u het uurtarief van Anke den Ridder betalen. Haar uurtarief is met € 225,00 (exclusief btw) scherp voor een specialist en marktconform. In tegenstelling tot veel andere advocatenkantoren, wordt niet gewerkt met kantoorkosten. 

Dat vanuit één specialisme wordt gewerkt, voorkomt onnodig uitzoekwerk en dus hoge kosten. Omdat de werkzaamheden worden gespecificeerd, heeft u nooit verrassingen achteraf. Bovendien wordt altijd geprobeerd op voorhand een indicatie te geven van de te verwachten kosten.  

Bij Den Ridder Familierecht is het mogelijk afspraken te maken over een maximaal voor een zaak te betalen bedrag. Ook kunnen vaste prijzen worden afgesproken voor bepaalde werkzaamheden. Vraag gerust naar de mogelijkheden en neem ook eens een kijkje bij een van onderstaande de modules! 

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Den Ridder biedt - op afspraak - een gratis oriëntatiegesprek aan. Tijdens dit gesprek, dat maximaal zo'n dertig minuten duurt, worden uw vragen beantwoord.
 

Wilhelminalaan 5 4941 GJ Raamsdonksveer T: 0162-229702 I F: 0162-241410 I E: info@denridderfamilierecht.nl 
© 2022 Den Ridder Familierecht