/

 

 

KOSTEN 

Bij Den Ridder Familierecht wordt efficiënt gewerkt om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Als u geen mediator of advocaat kunt betalen, kan een deel van de kosten vergoed worden. Dit wordt gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand genoemd. De Raad voor Rechtsbijstand regelt dit. 

Aan gesubsidieerde rechtsbijstand zijn voorwaarden verbonden. De voorwaarden zijn te vinden op de site www.rechtsbijstand.nlKort gezegd, komt het er op neer dat u niet teveel mag verdienen en ook niet teveel vermogen mag hebben. Afhankelijk van uw inkomen, betaalt u een eigen bijdrage. Hoe hoger het inkomen, hoe hoger de eigen bijdrage. 

Bij mediation gelden uiterst scherpe tarieven van minimaal € 56,00 en maximaal € 112,00 per persoon. In andere zaken liggen de bijdragen doorgaans tussen € 362,00 en € 904,00 en soms tussen € 208,00 en € 875,00. Wanneer de werkzaamheden maximaal drie uren in beslag nemen, is een eigen bijdrage van € 82,00 of € 37,00 verschuldigd. 

Vroeger kreeg u met een zogeheten diagnosedocument € 56,00 korting op de eigen bijdrage. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is tijdelijk geen diagnosedocument nodig om de korting te krijgen. Als u van de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging krijgt, wordt de korting automatisch gegeven. 

Verzekering 

Bepaalde familierechtelijke geschillen worden gedekt door een rechtsbijstandverzekering. Bij echtscheiding is de dekking meestal beperkt; als er dekking is, is dat alleen voor mediation. Het bedrag dat u maximaal kunt besteden vanuit de rechtsbijstandverzekering, is afhankelijk van de verzekeraar en is terug te vinden in de polisvoorwaarden. 

Uurtarief

Als u niet voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, bent u het uurtarief verschuldigd. Den Ridder Familierecht hanteert een scherp en uniform tarief van € 195,00 per uur exclusief btw. Kantoorkosten zijn er niet. 

Dat vanuit één specialisme wordt gewerkt, voorkomt onnodig uitzoekwerk en dus hoge kosten. Omdat de werkzaamheden worden gespecificeerd, heeft u nooit verrassingen achteraf. 

Bij Den Ridder Familierecht is het mogelijk afspraken te maken over een maximaal voor een zaak te betalen bedrag. Ook kunnen vaste prijzen worden afgesproken voor bepaalde werkzaamheden. Vraag gerust naar de voorwaarden en neem eens een kijkje bij een van onderstaande de modules! 

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Den Ridder biedt - op afspraak - een gratis oriëntatiegesprek aan. Tijdens dit gesprek, dat maximaal zo'n dertig minuten duurt, worden uw vragen beantwoord.