/

 

 

KOSTEN 

Bij Den Ridder Familierecht wordt efficiënt gewerkt om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Als u geen mediator of advocaat kunt betalen, kan een deel van de kosten vergoed worden. Dit wordt gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand genoemd. De Raad voor Rechtsbijstand regelt dit. 

Aan gesubsidieerde rechtsbijstand zijn voorwaarden verbonden. De voorwaarden zijn te vinden op de site www.rechtsbijstand.nlKort gezegd, komt het er op neer dat u niet teveel mag verdienen en ook niet teveel vermogen mag hebben. Afhankelijk van uw inkomen, betaalt u een eigen bijdrage. Hoe hoger het inkomen, hoe hoger de eigen bijdrage. 

Bij mediation gelden uiterst scherpe tarieven van minimaal € 61,00 en maximaal € 121,00 per persoon. In andere zaken liggen de bijdragen doorgaans tussen € 380,00 en € 949,00 en soms tussen € 226,00 en € 952,00. Wanneer de werkzaamheden maximaal drie uren in beslag nemen, is een eigen bijdrage van € 82,00 of € 37,00 verschuldigd. 

Als u van de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging krijgt, krijgt u automatisch € 59,00 korting op de eigen bijdrage. 

In complexe omgangszaken en bij echtscheiding (anders dan in het kader van mediation) wordt bij Den Ridder Familierecht niet op toevoegingsbasis gewerkt.  

Verzekering 

Bepaalde familierechtelijke geschillen worden gedekt door een rechtsbijstandverzekering. Bij echtscheiding is de dekking meestal beperkt; als er al dekking is, dan is dat vaak alleen voor mediation. Het bedrag dat u maximaal kunt besteden vanuit de rechtsbijstandverzekering, is afhankelijk van de verzekeraar en is terug te vinden in de polisvoorwaarden. 

Uurtarief

Het uurtarief van Anke den Ridder is met € 225,00 exclusief btw marktconform en uiterst scherp voor een specialist. In tegenstelling tot veel andere advocatenkantoren, wordt bij Den Ridder Familierecht niet gewerkt met kantoorkosten. 

Dat vanuit één specialisme wordt gewerkt, voorkomt onnodig uitzoekwerk en (daarmee) hoge kosten. Omdat de werkzaamheden worden gespecificeerd, heeft u nooit verrassingen achteraf. 

Bij Den Ridder Familierecht is het mogelijk afspraken te maken over een maximaal voor een zaak te betalen bedrag. Ook kunnen vaste prijzen worden afgesproken voor bepaalde werkzaamheden. Vraag gerust naar de voorwaarden en neem eens een kijkje bij een van onderstaande de modules! 

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Den Ridder biedt - op afspraak - een gratis oriëntatiegesprek aan. Tijdens dit gesprek, dat maximaal zo'n dertig minuten duurt, worden uw vragen beantwoord.